Registrering och bedömning av föl 2023

Årets registrering av svenska Hannoveraner och Rheinländerföl genomfördes som planerat 10-11 augusti av Bo Eitenmüller och Christopher Kröckel. De reste runt och gjorde hembesök hos de olika uppfödarna.
Det var hög kvalitet på fölen överlag. Vid bedömningen utmärkte sig tre av fölen speciellt, och tilldelades utmärkelsen guldmedalj av representanterna för Hannoveraner Verband International.

Fölen som utmärktes med Guldmedalj:
Sto efter Rosebank u Doris Day e Desperados uppf.: Anna Genfors
Hingst efter Coros u Acoriante e Acolord uppf.: Bo Wargh
Sto efter Energy u Demirella e Don Romantic uppf.: Bo Wargh

Vi gratulerar alla uppfödarna till de fina fölen och önskar lycka till!

Föreläsning och Stoprov 18 Juni

Vi hade äran att ha avelsverksamhetschef Ulrich Hahne från Hannoveraner Verband här för att hålla en föreläsning om den linjära beskrivningen hos hästar. Från hovarna till huvudet så gick vi igenom över 30 punkter av hästens exteriör som alla fick vara med att själva bedöma på de fina hästarna som visades. Därefter hade vi stoprov som började med löshoppning och senare visning under ryttare samt testryttaren Stefan Blanken.
Tack alla för en lyckad hannoveranerdag!

Stoprov i Laholm, 18 Juni 2023

Vid årsmöte beslutades att styrelsen fick i uppdrag att utreda och besluta om vi skall ha Hannoveraner stotest och fölvisning i år. Detta då intresset inte var tillräckligt stort förra året, och vi fick ställa in fölvisningen.

Nu kommer vi att ha Hannoveraner stotest den 18 juni i Laholm i samband med att Hannoveraner Verbands avelsledare Ulrich Hahne kommer att hålla en föreläsning över hur hästar bedöms. Han kommer dela sin expertis och insikt i linjär bedömning, exteriör, gångarter och sedan visa praktiskt hur man bedömer på tre olika hästar.

Är ni intresserade att vara med på föreläsningen, sänd mejl till info@hannoveranerklubben.se

Fölvisning 2023
Om vi får tillräckligt många som är intresserade att visa sina föl, så kommer vi även att ha en fölvisning den 12 augusti. Om ni är intresserade att visa ert eller era föl, kontakta oss på mejl info@hannoveranerklubben.se

Inget stoprov eller fölshow 2023

Pga av några år med väldigt få startande på både stoprov och förvisningar tar vi detta året en paus med våra Hannoveranerdagar.

Nämnden från Hannoveraner Verband kommer som alla år i augusti för att registrera in föl som är födda i Sverige. De tittar gärna även på fölen i rörelse och ett omdöme ges.

🇸🇪 Event 2022 🇸🇪

Stoprov samt ridhästtest den 19 juni.

Varmt välkomna till en dag i Laholm som fylls med fina hästar, gemenskap & tävlingar.


# Stoprov Hannoveraner & Rheinländerston, med löshoppning, exteriörbedömning samt visning med egen ryttare & testridning, här bedöms gångarterna. allt med Tyska domare & testryttare.🇩🇪 
Bästa gångarts häst, bästa hopphäst samt totalvinnare & placeringar för dagen utses på ring efter alla hästar är klara. Ston mellan 3-5 år kan även få utmärkelsen till att kunna bli Prämie sto.

# Ridhästtest (öppen för andra stamböcker) 3-4 åriga hästar visas med sin ryttare efter uppläsarens instruktioner. Muntligt omdöme i anslutning. Vinnare och placerade utses. Här läggs största vikten på redbarheten hos hästen.

Även här Tyska domare. 
Perfekt dag för att träna sin unghäst för framtiden! 

# Inskrivning av ston i stamboken (Hann/Rhein) som är grundregestrerade i andra stamböcker men har godkänd stam för att kunna skrivas in i Hann/Rhein. 

Mer om de olika klasserna & inskrivning i stamböcker hittar ni under rubriken ”tävlingsklasser”

Denna dagen kommer det även finnas möjlighet för er som fått fina föl och är intresserade av att få med dem till auktionen i Verden att få dessa filmade och fotade till uttagning.

Proposition & anmälningsblankett under tävlingsklasser->anmälan

pssst… Vi kommer dessutom ha Fölshow den 27 augusti!

Fölshow & Stutenprüfung

Fölchampionat, Stutenprüfung och registrering! 

Lördagen den 15 Augusti 2020 i Laholm! 

Ston och valacker kl. 10.00 – 13.00

Föl och fölston kl. 13.30 – 17.00

Laholms Ryttarförening, Nedre Ahla 115, 312 93 Laholm

All information under tävlingsklasser/ Anmälan: klicka på länken nedan:

Anmälan